GRADNJA je danas nesporno tehnološki lider u promicanju suvremenih tehnologija u graditeljstvu koji realizaciju najkompleksnijih i najzahtjevnijih izazova suvremene graditeljske prakse jamči iskustvom i vještinama svojih preko 600 kvalificiranih radnika, vođenih ekspertnim inženjerskim znanjem i vlastitim tehničko-tehnološkim resursima. GRADNJA postupno, iz godine u godinu, bilježi stabilan rast godišnje bruto realizacije po prosječnoj stopi od 10% godišnje, u visokogradnji kao podrazredu u kojemu posluje i rezultat je sustavnog ulaganja u opremu i tehnologiju u uspješnoj provedbi poslovne strategije održivog poslovnog razvitka.

Izvrsnost kao brand GRADNJE sinergijski je efekt šezdesetsedmogodišnje tradicije i znanja u implementaciji suvremene tehnologije, a izbor opreme i tehnologije u novijoj poslovnoj praksi GRADNJE jedinstven je transfer najbolje poslovne prakse europskih gradilišta. Prevladavajući nemogućnost zapošljavanja poslovnih kapaciteta na lokalnom tržištu usitnjene poratne obnove, GRADNJA je kontingentom detaširanih radnika, majstora i inženjera, započela kontinuirani proces učenja u svim segmentima poslovanja, gradeći snažnu tehničko-tehnološku eksternu arhitekturu s uporištem na iskušanim liderima u proizvodnji opreme za graditeljstvo. Doka-framax velikoplošni oplatni sustavi, Tvornica betona STETTER, PUTZMEISTER autopumpe i automješalice za beton, MERCEDES teretni program, CATERPILLAR, HAMM i VÖGELE strojni park, LIEBHERR toranjske i GROVE autodizalice, Tvornica asfalta ASPHALT TECHNOLOGIES, i druga visokovrijedna tehnološka oprema uporište je vlastitog poslovnog razvitka GRADNJE i razvitka graditeljstva regije.

Tvornica betona STETTER, kapaciteta proizvodnje 140 m3/h s mogućnošću istodobnog miješanja u dvije planetarne miješalice kapaciteta 1,5 m3, opremljena postrojenjem za reciklažu kapaciteta 12 m3/h, prva je tvornica betona u Hrvatskoj certificirana prema HRN EN 206-1. Nova, visoko automatizirana Tvornica armature s tehnološkim linijama za obradu armature kapaciteta 3.000 kg/h, opremljena je najsuvremenijim strojevima za sječenje i savijanje armature SCHNELL.

GRADNJA je razvila i vlastitu proizvodnju a.b. montažnih konstrukcija tip GRADNJA, raspona do 24 m, a reimplementiran je sustav montažne stanogradnje u tehnologiji prednapinjanja (u ranijoj praksi poznat pod nazivom "Žeželj"), usavršen vlastito razvijenom tehnologijom a.b. montažnih termo panela pročelja. Zaokružujući poslovnu ponudu suvremene graditeljske operative visokogradnje komplementarnom niskogradnjom, instaliranjem najsuvremenije tvornice asfalta GRADNJA osigurava "sve-u-jednom" rješenje u realizaciji investicijskih projekata u integralnom pristupu "funkcionalnog ključa u ruke" u izgradnji tehničko tehnološki najzahtjevnijih građevina skupine A za koju je GRADNJA temeljem Suglasnosti Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva licencirana od travnja 2008. godine.

Tehnološka izvrsnost, temeljena na kvaliteti kao ključnoj snazi i prilici potvrđivanja ove tradicijske vrijednosti GRADNJE na tržištu Europske Unije, strateški je cilj razvitka organizacijskog znanja u korelaciji s informacijskom tehnologijom, u koju svrhu implementira SAP kao integralno programsko rješenje, dugoročno osiguravajući poziciju strateške izvrsnosti na tržištu.